Pasta med rödbetspesto, fetaost och rostade pumpakärnor

Pasta med rödbetspestro och fetaost, snabb vardagsmatSnabb vegetarisk vardagsmat – rätten tar inte längre tid att tillaga än det gör att koka pastan. Även om du inte har rödbetspeston färdig så klarar men receptet på under en halvtimme. Supersnabb och supergod vardagsmat med andra ord. 20 minuter tillagning för 1 portion

Näringsvärde en portion: 741 kcal
Kolhydrater
69 g (38 E%)
Fett
35 g (44 E%)
Protein
32 g (18 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 75 g okokt pasta
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 näve babyspenat
  • 50 g fetaost
  • 1 portion rödbetspesto

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka 75 g pasta enligt anvisnigar.
  2. Torrosta 2 msk pumpakärnor på medelvärme i en stekpanna.
  3. Skölj 1 näve babyspenat.
  4. Tärna 50 g fetaost.
  5. När pastan är kokt, häll av vattnet, blanda sedan pasta, babyspenat och rödbetspesto. Garnera med pumpakärnor och fetaost.
  6. När du äter, ta en stund till medveten närvaro. Känn smakerna och ät lugnt. Lägg ner gaffeln mellan tuggorna.

AtMerVegetariskt.se