Mungbönsbiffar – snabblagat, gott, liten arbetsinsats

Mungbönebiffar korianderBiffar med lägsta möjliga arbetsinsats. Förutom blötläggningen är det få ingredienser och liten arbetsinsats för mycket smak. OBS! Mungbönorna ska INTE kokas. Ja, det låter konstigt, men det ska vara så.
Koktid: 30 minuter +  blötläggning över natten
30 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 377 kcal
Kolhydrater
22 g (24 E%)
Fett
23 g (58 E%)
Protein
16 g (18 E%)
*Andelen  fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Den sammansatta måltiden ligger närmare rekommendationerna. Försök kompensera för det under dagen.
+ Såsen En potion: 38 kcal
Kolhydrater
9 g (90 E%)
Fett
0 g (0 E%)
Protein
1 g (10 E%)

IngredienserIngredienser biffar

  • 1 dl / 90 g torra mungbönor
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl ljusa sesamfrön
  • 2 msk olja

Ingredienser sås

  • 10 kvistar färsk koriander
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 2 tsk socker
  • 4 msk limejuice
  • 0,5 röd chili

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Laga biffarna: Blötlägg 1 dl mungbönor över natten. Häll av vattnet och låt rinna av. KOKA INTE mungbönorna.
  2. Hacka 0,5 pujolök och mixa i en bunke med bönorna och 0,5 tsk salt. Mixa med en stavmixer. Blanda i 0,5 dl sesamfrön.
  3. Forma till små biffar och stek på medelvärme i 2 msk olja.
  4. Laga såsen: Hacka 10 kvistar korianderblad, rensa och hacka 0,5 röd chili och blanda med 2 msk soja, 1 msk socker och 4 msk limejuice.
  5. Häll upp såsen i en liten skål och dippa biffarna i såsen.
  6. När du äter, ät med medveten närvaro. Smaka på varje tugga och ät sakta.

AtMerVegetariskt.se

Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter

Vegetarisk snabbmat - 10 recept under 30 minuter

Ibland kan det vara svårt att få tiden att räcka till. “Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter” innehåller 10 lättlagade och nyttiga vegetariska recept som innehåller tillräckligt med protein för vegetarianer. Alla tar under en halvtimme att laga – snabb vardagsmat ger mer tid över för annat, till exempel att ta det lite lugnt, därför är boken även packad med mindfulnessövningar. Recept som ingår:

  • Majsbiffar med bönor och pepparrot
  • Fetaostburgare med pesto och spenat
  • Snabb pastarätt med bönor
  • Stekt “råkostsallad” med bönor och quinoa
  • Rotsellerisallad med linser och spenat
  • Ljummen sallad med linser, pistaschnötter, vindruvor och fetaost
  • Färgglad stirfry
  • Skafferi-chili – vegetarisk och färdig på en kvart
  • Chili con sojafärs – och mycket bönor
  • Mathavre med linser och halloumi

E-bok (pdf format) – 39 kr:

Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.

AtMerVegetariskt.se