Majs ger de här biffarna sötma. Tillsammans med pepparroten får du en spännande kombination. Servera biffarna med en klick pepparrotskräm på sidan. Biffarna går utmärkt att spara i kylen några dagar eller att frysa in.
Portioner: 4 stora burgare.
Näringsvärde en portion: 235 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 22 g (39 E%) | Fett 10 g (40 E%) | Protein 12 g (21 E%) |
Ingredienser
- 1 liten burk / 115 g blandade bönor
- 1 liten burk / 140 g majs
- 1 liten gul lök
- 4 soltorkade tomater i olja
- 1 dl keso, 4 % fett
- 2 ägg
- 0,5 dl mjöl (gärna dinkelmjöl)
- 0,5 msk riven pepparrot
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 1 msk olja
Hur du lagar
- Skölj 1 burk bönor och 1 burk majs och låt dem rinna av. Hacka 1 liten lök och 4 soltorkade tomater.
- Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke och mixa dem med en stavmixer.
- Värm 1 msk olja i en stekpanna, klicka ut smeten i pannan, 2 biffar åt gången och stek dem några minuter på varje sida på medelvärme.
- Servera gärna med en fräsch sallad eller i hamburgerbröd.
- När du äter, så försök att äta med mindfulness eller öva på att vara närvarande här och nu. Tänk på varifrån maten kommer, lukta och smaka på den, känn konsistensen, tugga långsamt och känn varje tugga, inte bara den första och den sista. Lägg gärna ned gaffeln mellan tuggorna.