Kesofrutti med vanilj och jordgubbar

Kesofrutti med vanilj och jordgubbarKesofrutti är som Risifrutti fast utan en massa socker. Istället sötas det men vanilj och en gnutta honung och så klart riktig frukt.
Gör gärna en större sats, den håller i kylen i några dagar.
5 minuter tillagning för 1 portion

 

 

IngredienserIngredienser

  • 1 dl keso
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm vaniljpulver (eller några droppar vaniljessens eller vaniljsocker)
  • 1 tsk honung
  • 1 msk mandelspån (eller hackad mandel)
  • 1 msk pumpakärnor (eller solrosfrön)
  • 5 jordgubbar (eller en halv nektarin eller annan frukt)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda 1 dl keso, 0,5 dl turkisk yoghurt, 1 krm vaniljpulver och 1 tsk honung i en skål.
  2. Strö över 1 msk mandelspån, 1 msk pumpakärnor och 5 jordgubbar.
  3. Ta 10 djupa andetag och njut sedan av din mat.
Näringsvärde baserat på 1 portion:
Kalorier: 260
Kolhydrater: 14 g
Fett: 15 g
Protein: 17 g

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: