Kesobröd med solroskärnor – LCHF

Kesobröd LCHF brödEtt gott och saftigt bröd om man vill äta lite mindre mjöl och gluten. Brödkryddan ger härlig smak och solroskärnorna tuggmotstånd.
Tillagningstid: 5 minuter blanda, 15 minuter svälla och 40 minuter i ugnen.
60 minuter tillagning för 3 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 333 KCAL
Kolhydrater
7 g (8 E%)
Fett
25 g (69 E%)
Protein
19 g (23 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 0,5 dl mandelmjöl + 1 msk till formen
  • 4 msk solroskärnor
  • 2,5 msk pofibrer
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk brödkrydda
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl keso
  • 2 ägg
  • 4 msk vatten
  • 0,5 msk olja till formen

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ungen på 150 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke – utom 0,5 msk olja och 1 msk mandelmjöl som ska vara till att smörja formen. Börja med de torra ingredienserna och blanda dem innan du lägger till resten.
  3. Låt smeten svälla 15 minuter.
  4. Ta en liten stund och prova trekantsandning. Sätt dig på en stol och slappna av. Blunda om du vill. Ta ett djupt andetag, ända ned i magen. Räkna till 3 när du andas in. Räkna till 3 och håll andan. Räkna till 3 när du andas ut. Räkna till 3 när du andas in igen. Fortsätt så några minuter. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
  5. Smörj in en form med 0,5 msk olja och bröa formen med 1 msk mandelmjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Njut brödet färskt.

AtMerVegetariskt.se