Ett gott och saftigt bröd om man vill äta lite mindre mjöl och gluten. Brödkryddan ger härlig smak och solroskärnorna tuggmotstånd.
Tillagningstid: 5 minuter blanda, 15 minuter svälla och 40 minuter i ugnen.
NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 333 KCAL | ||
---|---|---|
Kolhydrater 7 g (8 E%) | Fett 25 g (69 E%) | Protein 19 g (23 E%) |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 0,5 dl mandelmjöl + 1 msk till formen
- 4 msk solroskärnor
- 2,5 msk pofibrer
- 2 msk kokosmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk brödkrydda
- 1 krm salt
- 1,5 dl keso
- 2 ägg
- 4 msk vatten
- 0,5 msk olja till formen
Hur du lagar
- Sätt ungen på 150 grader.
- Blanda alla ingredienser i en bunke – utom 0,5 msk olja och 1 msk mandelmjöl som ska vara till att smörja formen. Börja med de torra ingredienserna och blanda dem innan du lägger till resten.
- Låt smeten svälla 15 minuter.
- Ta en liten stund och prova trekantsandning. Sätt dig på en stol och slappna av. Blunda om du vill. Ta ett djupt andetag, ända ned i magen. Räkna till 3 när du andas in. Räkna till 3 och håll andan. Räkna till 3 när du andas ut. Räkna till 3 när du andas in igen. Fortsätt så några minuter. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
- Smörj in en form med 0,5 msk olja och bröa formen med 1 msk mandelmjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Njut brödet färskt.