I England kallar man denna rätt “Deviled eggs”, historien säger för att de är lite starka. Hur som helst är de ett lätt sätt att snabbt göra ägg lite festligare.
Portionsstorlek: 3 personer med två ägg var eller 6 personer om det är en sidorätt.
Näringsvärde en portion: 170 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 1 g (3 E%) | Fett 11 g (64 E%) | Protein 13 g (33 E%) |
*Andelen fett och protein är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Den sammansatta måltiden ligger inom / närmare rekommendationerna. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 6 ägg
- 2 msk mjukost
- 2 krm paprikapulver
- 2 krm tabasco
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- 2 msk hackad gräslök
Hur du lagar
- Koka 6 ägg hårdkokt.
- Under tiden, blanda 2 msk mjukost, 2 krm paprikapulver, 2 krm tabasco, 1 tsk dijonsenap och 0,5 tsk salt i en bunke.
- När äggen är klara, dela dem i hälften, skopa ur äggulan och lägg i bunken. Rör ihop allt och fördela sedan innehållet i äggen igen.
- Garnera med 1 krm cayennepeppar och 2 msk hackad gräslök.
- Ta en liten stund till medveten närvaro. Ta en paus och stanna upp. Ta 3 långsamma djupa andetag innan du fortsätter med vad du höll på med.