Heta ägg – även kallade “Djävulsägg”

jävulsägg deviled eggsI England kallar man denna rätt “Deviled eggs”, historien säger för att de är lite starka. Hur som helst är de ett lätt sätt att snabbt göra ägg lite festligare.
Portionsstorlek: 3 personer med två ägg var eller 6 personer om det är en sidorätt.
20 minuter tillagning för 3 portioner

 

Näringsvärde en portion: 170 kcal
Kolhydrater
1 g (3 E%)
Fett
11 g (64 E%)
Protein
13 g (33 E%)
*Andelen fett och protein är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Den sammansatta måltiden ligger inom / närmare rekommendationerna. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 6 ägg
  • 2 msk mjukost
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm tabasco
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk hackad gräslök

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka 6 ägg hårdkokt.
  2. Under tiden, blanda 2 msk mjukost, 2 krm paprikapulver, 2 krm tabasco, 1 tsk dijonsenap och 0,5 tsk salt i en bunke.
  3. När äggen är klara, dela dem i hälften, skopa ur äggulan och lägg i bunken. Rör ihop allt och fördela sedan innehållet i äggen igen.
  4. Garnera med 1 krm cayennepeppar och 2 msk hackad gräslök.
  5. Ta en liten stund till medveten närvaro. Ta en paus och stanna upp. Ta 3 långsamma djupa andetag innan du fortsätter med vad du höll på med.

AtMerVegetariskt.se