Hummus kan kryddas på många olika sätt. Persilja ger den ett fräscht lyft och en härlig färg. Receptet ger ca 2 dl hummus.
Tillagningstid: 10 minuter beräknat på färdigkokta bönor.
Näringsvärde en portion: 109 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 11 g (46 E%) | Fett 4 g (35 E%) | Protein 5 g (19 E%) |
Ingredienser
- 1 paket / 230 g blandade kokta bönor
- 12 kvistar / 30 g persilja
- 1 tsk vinäger
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
Hur du lagar
- Skölj bönorna, låt dem rinna av ordentligt och lägg alla ingredienser i en bunke. Mixa med en stavmixer. Klart. Servera gärna till sallad, på vegoburgare eller macka.
- Innan du äter, ta en liten stund till avslappning. Andas in och lyft axlarna till öronen. Andas ut och slappna av i axlarna. Andas in och ut så här 10 gånger. Rulla axlarna framåt och bakåt några gånger.