Den här risotton är perfekt att ha med ute i naturen på campingturen och laga på stormkök, eftersom det är torkade lätta ingredienser. Den går förstås även bra att laga hemma.
Näringsvärde en portion: 552 kcal | |||
---|---|---|---|
Kolhydrater 108 g (79 E%) | Fett 6 g (10 E%) | Protein 14 g (11 E%) | |
*Andelen kolhydrater hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 1 liten lök
- 3 dl / 240 g avorioris
- 0,25 tsk salt
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl / 35 g torkat äpple
- 0,5 dl / 24 g dl torkade gojibär
- 5 / 85 g torkade fikon
- 10 / 65 g torkade aprikoser
- 40 g riven parmesan
Hur du lagar
- Om du planerar att laga maträtten på stormkök i naturen, så förbered hemma genom att mäta upp allt, lägga ris och salt i en påse och hacka den torkade frukten och lägg i en annan påse.
- Hacka en liten lök, och stek mjuk i en gryta i några droppar vatten.
- Lägg i 3 dl avorioris, 0,25 tsk salt, 1 grönsaksbuljongtärning och 8 dl vatten och koka upp. Låt den sjuda i 14 minuter under lock.
- Ta en paus och andas. Är du ute i naturen så räcker det att blicka på horisonten och ta några lugna andetag medan du fokuserar på naturen.
- När 5 minuter återstår av koktiden så hacka den torkade frukten om den inte redan är i bitar och lägg i den torkade frukten i grytan: 2 dl torkat äpple, 0,5 dl torkade gojibär, 5 torkade fikon och 10 torkade aprikoser. Koka några minuter.
- Servera risotton med riven parmesanost.
1 thought on “Fruktrisotto med parmesan på stormkök”
Comments are closed.