Fruktpaj med hemlig ingrediens i smulpajen

Fruktpaj smulpajDet finns väl drygt en miljard smulpajrecept. I den här pajen är den hemliga ingrediensen havssalt i både fruken och smulorna, vilket gör den lite extra god när det salta blandas med det söta. Testa!
Tillagningstid: 1 timme, inklusive en paus när pajen är i ugnen.
60 minuter tillagning för 8 portioner

 

Näringsvärde en portion: 263 kcal
Kolhydrater
34 g (50 E%)
Fett
14 g (46 E%)
Protein
2 g (4 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 800 g frukt, t ex äpplen och hallon
  • 1 + 2 tsk kanel
  • 0,5 + 1,5 tsk flingsalt
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl socker

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva 800 g frukt och blanda med 1 tsk kanel och 0,5 tsk flingsalt och lägg i en form.
  3. Nyp ihop 125 g kallt smör med 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 1 dl socker, 1,5 tsk flingsalt och 2 tsk kanel.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
  5. När pajen gräddas ta en stund till medveten närvaro. Du kan göra några avslappnande andningsövningar genom att sätta dej på en stol, lägga händerna på magen och känna din in och utandning bli långsam och lugn. Sitt så några minuter och bara ta det lugnt.
  6. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

AtMerVegetariskt.se