Fetaostburgare med pesto och spenat

Feta ost veggie burgare med pestoDe här burgarna är härligt saftiga och har en mild och mjuk smak av fetaost och pesto.
Om du förvarar burgarna i kylen så håller de i ett par dagar. Du kan även frysa in dem.
Portioner: 6 burgare. Tillagningstid: 30 minuter, med färdigkokta bönor.
30 minuter tillagning för 6 portioner

Näringsvärde en burgare: 256 kcal
Kolhydrater
13 g (20 E%)
Fett
17 g (60 E%)*
Protein
13 g (20 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 gul lök
  • 1 paket / 230 g blandade bönor
  • 1 paket / 180 g fetaost
  • 100 g fryst eller färsk spenat
  • 3 ägg
  • 1 msk grön pesto
  • 1 dl mjöl, gärna dinkelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 msk olja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala och hacka 1 lök. Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke. Mixa blandningen slät med en stavmixer.
  2. Klicka ut blandningen i en stekpanna i 6 burgare. Stek på medelvärme i 2 msk olja några minuter på varje sida.
  3. Medan du steker kan du passa på att göra en mindfulnessövning. Ta en liten stund att bli medveten om hur din kropp känns. Hur känns dina fotsulor mot golvet? Skanna kroppen uppåt, hur känns dina vader, knän och lår? Fortsätt uppåt tills du når huvudet. Bara känn efter hur det känns idag.
  4. Njut av burgarna med en sallad eller som på bilden med Citrondoftande kikärts- och linshummus. Ska du spara rester så kyl dem snabbt. Spenat innehåller sporer som kan bilda bakterier, som sedan kan omvandlas till nitrat. Det är inte farligt för vuxna, men kan vara skadligt för barn.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: