Chockladmoussedröm med avokado och banan

Nyttig chokladpuddingÄntligen! Även chokladpudding eller chokladmousse kan vara nyttigt, eller i alla fall mer nyttigt än den fabrikstillverkade varianten. Toppad med physalis frukter som ger rätten en härlig smakkontrast är det en favorit. Byt ut honungen mot agavesirap för att göra efterrätten vegansk. Vill man ha lite variation kan man krydda med vaniljessens, kardemumma eller citron. Går att spara i kylen en dag – om det mot förmodan skulle bli något över att spara.
10 minuter tillagning för 2 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 232 KCAL
Kolhydrater
20 g (36 E%)
Fett
14 g (58 E%)
Protein
4 g (6 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 avokado
  • 1 mogen banan
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk honung eller agavesirap
  • physalis frukter

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Dela 1 avocado, kärna ur den och gröpa ur innehållet i en skål. Lägg i resten av ingredienserna förutom physalis frukterna.
  2. Mixa i en blender. Har man ingen blender kan man mosa allt först och sen vispa med en elvisp. Vispa minst 3 minuter. Vispar man kort blir det pudding och längre blir det mousse – ju längre man vispar desto fluffigare blir det.
  3. Servera i två skålar och garnera med 6 physalis.
  4. Ta en liten stund till medveten närvaro. Lägg märke till hur din kropp känns idag och vad dina förväntningar är på maten. Är du hungrig eller sugen? Ta ett par djupa andetag och slappna av.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: