Bönfyllda enchiladas

Enchiladas med börnor och grönsaker i såsen. En balanserad rätt från hela kostcirkeln, och populär med barnen. En bra vardagsrätt med andra ord.
Tillagningstid: 50 minuter, inklusive en kvarts paus. Snabbare om du har färdigkokta linser.
40 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 720 kcal
Kolhydrater
33 g (37 E%)
Fett
16 g (42 E%)
Protein
18 g (21 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 stora / 200 g morötter
  • 300 g kålrot
  • 3 / 200 g rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 burk / 230 g kokta svarta bönor
  • 1 liten burk / 140 g kokta majskorn
  • 1 burk / 400 g krossade tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 2 krm cayennepeppar
  • 8 tortilliabröd
  • 150 g riven ost

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och riv 2 morötter och 200 g kålrot grovt. Skala och finhacka 3 rödlökar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpann, pressa i 2 klyftor vitlök och stek grönsakerna mjukt i ca 5 minuter.
  3. Krydda i stekpannan med 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk salt och 1 tsk sambal olek.
  4. Öppna 1 burk svarta bönor och 1 burk majs, skölj, låt rinna av och lägg i stekpannan.
  5. Ta en bunke och blanda 1 burk krossade tomater, 0,5 tsk salt, 1 tsk honung och 2 krm cayennepeppar.
  6. Fördela bönröran i 8 tortilliabröd, rulla dem och lägg i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och riv 150 g ost och strö över.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  8. Ta en stund till medveten närvaro. Diska i lugn och ro. Duka i lugn och ro. Finns tid över, ta en stund och djupandas.
  9. Servera med en sallad.

AtMerVegetariskt.se