Raggmunk är gott. Här är en variation med sötpotatis som gör raggmunkarna lite extra söta.
Tillagningstid: 40 minuter.
Portioner: Ca 6 st raggmunkar, eller 2 portioner.
Näringsvärde en portion + 2 tsk lingonsylt: 382 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 55 g (60 E%) | Fett 11 g (27 E%) | Protein 12 g (13 E%) |
Ingredienser
- 0,5 st / 250 g oskalad / 200 g skalad sötpotatis
- 0,5 dl fullkornsmjöl
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 0,5 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 msk smör till stekning
Hur du lagar
- Koka upp en kastrull med vatten. Riv 0,5 sötpotatis grovt. När vattnet kokar, lägg i sötpotatisen 2-3 minuter och koka den mjuk.
- I en bunke rör ihop de övriga ingredienserna. När sötpotatisen är mjuk, häll av vattnet och lägg den i smeten.
- Smält 1 msk smör i en stekpanna och klicka ut smeten i pannan. Stek på medellåg värme i ca 4-5 minuter på varje sida.
- När raggmunkarna steks, ta en stund till medveten närvaro. Ta några lugna, långa och djupa andetag mellan stekningarna.
- Servera raggmunkarna med lingonsylt.