Raggmunk med sötpotatis

Raggmunk med sötpotatisRaggmunk är gott. Här är en variation med sötpotatis som gör raggmunkarna lite extra söta.
Tillagningstid: 40 minuter.
Portioner: Ca 6 st raggmunkar, eller 2 portioner.
40 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion + 2 tsk lingonsylt: 382 kcal
Kolhydrater
55 g (60 E%)
Fett
11 g (27 E%)
Protein
12 g (13 E%)

IngredienserIngredienser

  • 0,5 st / 250 g oskalad / 200 g skalad sötpotatis
  • 0,5 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Riv 0,5 sötpotatis grovt. När vattnet kokar, lägg i sötpotatisen 2-3 minuter och koka den mjuk.
  2. I en bunke rör ihop de övriga ingredienserna. När sötpotatisen är mjuk, häll av vattnet och lägg den i smeten.
  3. Smält 1 msk smör i en stekpanna och klicka ut smeten i pannan. Stek på medellåg värme i ca 4-5 minuter på varje sida.
  4. När raggmunkarna steks, ta en stund till medveten närvaro. Ta några lugna, långa och djupa andetag mellan stekningarna.
  5. Servera raggmunkarna med lingonsylt.

AtMerVegetariskt.se