Barnens absoluta favoritpannkakor. Bananen gör pannkakorna söta så de behöver därför inte mycket sylt eller dyligt som tillägg. Funkar bra till både frukost och ett bastant mellanmål.
Portioner: 2 portioner, 6 st pannkakor
Näringsvärde en portion – 2 pannkakor: 333 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 35 g (42 E%) | Fett 17 g (47 E%) | Protein 9 g (11 E%) |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. | ||
+ 1 msk jordnötssmör och 2 msk turkisk yoghurt innehåller / Näringsvärde för måltiden: 120 kcal | ||
Kolhydrater 38 g (34 E%) | Fett 28 g (54 E%) | Protein 13 g (12 E%) |
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 bananer
- 1,5 dl havregryn (glutenfria)
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk olja att steka i
Hur du lagar
- Mixa 2 ägg och 2 bananer till en smet.
- I en annan bunke mixa 1,5 dl havregryn till havremjöl och tillsätt, 1 tsk kanel och 1 tsk bakpulver.
- Blanda de torra och blöta ingredienserna.
- Stek ca 0,75 dl smet per plätt i en stekpanna i olja på medellåg värme, de bränner lätt.
- Servera med crunchy jordnötssmör och turkisk yoghurt (eller annan laktosfri yoghurt).
- Medan du äter, ta en stund till medveten närvaro. Prova att den allra första tuggan ska tas i närvaro. Lägg första tuggan på gaffeln, blunda och känn smakerna i tystnad innan du fortsätter äta.