Äppelkaka med krispig kokostosca i långpanna

Äppeltider! Visst är det gott med äpplen?! Vi har ett enda äppelträd på tomten, men det ger så mycket frukt att jag brukar dela med mig till släkt och vänner. Denna äppelkaka innehåller inte kanel utan har en krispig seg kokostosca över sig. Den blir hög och luftig och räcker till många eftersom man bakar i långpanna. Dessutom smakar den ljuvligt!

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter gräddningstid
60 minuters tillagning för 30 portioner

 

Ingredienser

Ingredienser

    • 200 g smält smör
    • 2 ägg
    • 4 dl strösocker
    • 8 dl vetemjöl
    • 4 tsk bakpulver
    • 3 dl mjölk
    • 6-8 äpplen

Kokostosca

    • 100 g smält smör
    • 8 msk vispgrädde
    • 2 dl strösocker
    • 1 dl ljus sirap
    • 4 dl kokosflingor

 

 

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna (30×40 cm).
  3. Vispa ägg och strösocker i en bunke till en pösig smet.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken och det smälta smöret.
  5. Skala och skiva äpplena tunt.
  6. Lägg hälften av smeten i långpannan.
  7. Lägg äppelskivorna ovanpå och häll på resten av smeten.
  8. Grädda i 15 minuter.
  9. Blanda under tiden ingredienserna till kokostoscan i en kastrull och låt den sjuda några minuter.
  10. Ta ut långpannan ur ugnen och bred ut kokostoscan ovanpå.
  11. Grädda ytterligare ca 15 minuter. Lägg på aluminiumfolie över långpannan de sista fem min för att slippa få kakan bränd.
  12. Skär äppelkakan i rutor när den har svalnat. Servera till kaffe eller thé och njut av saftiga äppelrutor!

AtMerVegetariskt.se

–3 BÖCKER I 1 —
Vegetarisk Nybörjarmat – 10 snabba rätter, 10 lättlagade recept och 10 matiga soppor:

Vegetarisk nybörjarmat

”Att komma igång med vegetarisk matlagning är inte svårt, bara man vet var man ska börja. Den här boken ger dig verktygen du behöver för att äta mer vegetarisk mat. Lättlagat och gott helt enkelt.”

Kanske du funderat ett tag på att bli vegetarian, eller bara äta vegetarisk mat lite oftare. Kanske du har provat en del redan? “Vegetarisk Nybörjarmat – 10 snabba rätter, 10 lättlagade recept och 10 matiga soppor” ger dig en bra start för att testa vidare. 10 recept när det är svårt att få tiden att räcka till, 10 vardagsrecept som underlättar i vardagspusslet och 10 matiga soppor som mättar. Alla recept har en dos mindfulness inbakat så att du kan få in lite lugn i vardagen.

3-i-1: Den här boken är “Vegetarisk vardagsmat”, “Vegetarisk snabbmat” och “Vegetariska soppor” allt i ett, så har du redan köpt de andra tre så har du redan allt du behöver!

E-bok (pdf format) – 69 kr:

AtMerVegetariskt.se
%d bloggers like this: