2-i-1: Rödbets-, vitkål- och morotsjuice och vegoburgare

Rödbetsjuice vitkålsjuice morotsjuiceVitkål, rödbetor och morötter ger en frisk kombination. Lägg till lite ingefära om du vill, men gör det efter du sparat massan till vegoburgarreceptet, annars blir det lite märklig smak på burgarna!
Ger ca 6 dl juice i en juicepress.

IngredienserIngredienser

  • rödbetor
  • morötter
  • 1/3 vitkålshuvud, 750 g

Ge uppmärksamhet till rätt saker. Det du fokuserar på är det som växer. Välj glädje.

AtMerVegetariskt.se

RödbetsbiffarRödbet- och blå ost burgare med morot och kål

IngredienserIngredienser

  • Det överblivna renset från en halv sats juice
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g ädelost, t ex Kvibile ädelost
  • 2 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk färsk hackad dill
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka 0,5 rödlök, pressa 1 klyfta vitlök, smula ädelost och blanda alla ingredienserna i en bunke. Låt stå 10 minuter.
  2. Forma till 5 biffar och stek på svag värme, ca 5-10 minuter på varje sida i 2 msk olja.
  3. Servera i hamburgebröd med sallad.

AtMerVegetariskt.se