Vitkål, rödbetor och morötter ger en frisk kombination. Lägg till lite ingefära om du vill, men gör det efter du sparat massan till vegoburgarreceptet, annars blir det lite märklig smak på burgarna!
Ger ca 6 dl juice i en juicepress.
Ingredienser
5 rödbetor
4 morötter
1/3 vitkålshuvud, 750 g
Ge uppmärksamhet till rätt saker. Det du fokuserar på är det som växer. Välj glädje.
Rödbet- och blå ost burgare med morot och kål
Ingredienser
Det överblivna renset från en halv sats juice
0,5 rödlök
1 klyfta vitlök
100 g ädelost, t ex Kvibile ädelost
2 ägg
0,5 dl havregryn
2 msk färsk hackad dill
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Hur du lagar
Hacka 0,5 rödlök, pressa 1 klyfta vitlök, smula ädelost och blanda alla ingredienserna i en bunke. Låt stå 10 minuter.
Forma till 5 biffar och stek på svag värme, ca 5-10 minuter på varje sida i 2 msk olja.