Den här gröten kan du laga som “raw food”, alltså utan att hetta upp den utan bara låta den stå över natten. Själv föredrar jag att värma den till ljummen eller varm.
Tillagningstid: Förberedelserna tar bara 5 minuter, men sedan ska gröten stå över natten och svälla.
Näringsvärde en portion: 222 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 33 g (63 E%) | Fett 6 g (26 E%) | Protein 6 g (11 E%) |
*Andelen kolhydrater. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Den sammansatta måltiden ligger inom rekommendationerna. | ||
+ 1 dl keso: 90 kcal | ||
Kolhydrater 2 g (9 E%) | Fett 4 g (39 E%) | Protein 12 g (52 E%) |
Ingredienser
- 1 dl / 50 g hackad mango, färsk eller frusen
- 1,25 dl havremjölk, eller annan mjölk
- 2 tsk vallmofrön
- 0,75 dl havregryn
- 1 nypa salt
Hur du lagar
- Mixa alla ingredienser.
- Ställ i kylen över natten.
- Nästa morgon äter du gröten som den är eller värmer upp den. Servera gärna med 1 dl keso för en mer balanserad måltid.
- När du äter, ta en stund till medveten närvaro. Känn sötman från mangon. Känn vallmofrön som knastrar när du tuggar på dem. Känn temperaturen på maten. Ta det lugnt, även om det kanske är vardagsmorgon och njut av frukosten.