Yoghurtglass med björnbär

Yoghurt glass med fruktGlass lagar man lätt och snabbt med yoghurt, frukt och lite honung. Yoghurten kan bytas ut mot kvarg om man vill ha mer protein och björnbären mot vilken frukt eller vilka bär som helst.
Tillagningstid: 10 minuter, plus 3 timmar i frysen.
10 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 190 kcal
Kolhydrater
23 g (29 E%)
Fett
20 g (59 E%)
Protein
9 g (12 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 225 g / 5 dl björnbär
  • 4 dl turkisk yoghurt, 10% fett
  • 3 msk flytande honung eller agavesirap
  • 8 blad mynta till dekoration

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda allt förutom 4 bär och 8 blad mynta i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Ställ i frysen i 3 timmar. Rör någon gång i halvtimmen så att glassen inte isar sig.
  3. Ta en liten stund till en avslappningsövning. Sätt dig bekvämt på en stol. Blunda och ta ett par djupa andetag. Låt varje in och ut andning hjälper dig att slappna av. Skanna din kropp och lägg märke till vilket humör du är på idag. Är du glad, ledsen, trött, pigg, rastlös eller något annat? Du behöver inte ändra på något, bara lägg märke till hur det är idag. Ta ett par djupa andetag för att slappna av.
  4. Dekorera varje skål med ett björnbär och 2 myntablad. Är som den är eller servera med Tosca äpplen, rostade nötter eller hackad mörk choklad.

AtMerVegetariskt.se