Banan- kokos- och citronkakor – endast 3 ingredienser

Banana citron och kokoskakorMed bara 3 ingredienser är de här kakorna extremt enkla att baka. De är lätta småkakor med citronskal som ger en fräsch smak. Citronskal kan bytas ut mot kanel, kardemumma eller torkad frukt. För de som inte äter mjölkprodukter eller gluten så går de här kakorna hem.
Tillagningstid: 40 minuter, inklusive 30 minuters paus.

40 minuter tillagning för 8 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 95 KCAL
Kolhydrater
5 g (21 E%)
Fett
7 g (67 E%)
Protein
3 g (12 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 mogen banan
  • 1,75 dl riven kokos
  • Skalet från 1 citron

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv skalet från 1 citron fint. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda väl. Du kan gärna köra allt i en blender eller mixa med en stavmixer.
  3. Lägg ut bakplåtspapper och forma 8 kakor. Grädda i mitten av ugn i 30 minuter.
  4. Ta en liten stund till en avslappningsövning. Sätt dig bekvämt på en stol. Blunda och ta ett par djupa andetag. Känn hur varje in och ut andning hjälper dig att slappna av. Skanna din kropp och uppmärksamma hur den känns idag. Är huvudet piggt eller trött? Hur känns bröstkorgen? Armarna? Magen? Höfterna? Benen? Fötterna? Om det är spänt någonstans kan du prova att andas in i spänningen och släppa den på utandningen. Ta ett par djupa andetag och slappna av.

AtMerVegetariskt.se