Nu kan veganer också njuta av ost! Den här ”osten” har egentligen ingenting med ost att göra, förutom att den antar formen av en ”roule”. Osten passar bra både som kanapé eller mingelmat till fest och som en efterrätt. Svartpepparn och persiljan utgör en bra kontrast till den milda smaken av cashewnötter.
Osten håller i kylen några dagar om det är något kvar.
12 snittar. Tillagningstid: 60 minuter, blötläggning kvällen innan, laga 30 minuter och kylen 30 minuter.
Ingredienser
- 150 g cashewnötter
- 0,5 dl citronsaft
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 tsk salt
- 3 msk hackad persilja
- 1 tsk svartpeppar
Hur du lagar
- Lägg 150 g cashewnötter i blöt över natten för att göra dem mjuka. Spara några nötter till garneringen.
- När det är dags att laga, skölj nötterna väl och mixa dem i en mixer eller med stavmixer med 0,5 dl citronsaft, 0,5 dl rapsolja och 0,5 tsk salt.
- Forma smeten till en rulle och rulla den i 1 tsk malen svartpeppar och 3 msk hackad persilja. Garnera med cashewnötter.
- Rulla den i bakplåtspapper och lägg rullen i kylen i minst en halvtimme innan servering. En halvtimme är gott om tid för att göra några yoga rörelser, eller en längre andningsövning. Sitt ned och blunda och fokusera på din andning och luften som kommer in och ut genom. Försök att tömma tankarna. Kommer det en tanke, så acceptera den, och låt den flyta iväg och fokusera istället på andningen.
- Servera osten på kex eller som den är i småbitar.
Näringsvärde baserat på 12 bitar:
Kalorier: 113
Kolhydrater: 3 g
Fett: 10 g
Protein: 2 g
Kalorier: 113
Kolhydrater: 3 g
Fett: 10 g
Protein: 2 g
1 thought on “Vegansk “ost” gjord på cashewnötter till fest”
Comments are closed.