Supergoda och saftiga tekakor

Supergoda och saftiga tekakorDessa saftiga och mjuka tekakor brukar jag baka till min familj. De passar bra till frukostbröd eller som mellis. De smakar ljuvligt gott med smör och ost på tillsammans med en kopp varmt thé.
90 minuters tillagningstid för 20 portioner
IngredienserIngredienser

 • 50 g jäst
 • 6 dl mjölk, fingervarm
 • 2 dl havregryn
 • 75 g smält smör
 • 2 tsk salt
 • 1 ägg
 • 12–14 dl vetemjöl

TillagningsmetodHur du lagar

 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
 2. Tillsätt det smälta smöret, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter
 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
 4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 9-10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Njut!

AtMerVegetariskt.se