En salig blandning av goda grönsaker med ost och toppat med nötter. Lätt att laga och gott!
Näringsvärde en portion: 545 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 46 g (34 E%) | Fett 30 g (50 E%) | Protein 21 g (16 E%) |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- 2 lökar
- 4 tsk färsk riven ingefära
- 3 klyftor vitlök
- 1 + 1 msk olivolja
- 0,5 + 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 200 g grönkål
- 0,5 citron
- 0,5 msk flytande honung
- 200 g getost
- 2 dl hasselnötter
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär 2 sötpotatisar i bitar och lägg på en plåt. Skala och skär 2 lökar i stora bitar och lägg till. Skala och riv 4 tsk färsk ingefära, pressa 3 klyftor vitlök och blanda med sötpotatisen på plåten. Ringla över 1 msk olivolja och 0,5 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Rör om någon gång ibland.
- Skär bort stam och riv sönder bladen på 200 g grönkål. Lägg i en skål. Pressa saften från 0,5 citron och häll i med 0,5 msk flytande honung, 1 msk olja och 0,5 tsk salt. Blanda ordentligt och massera in allt i grönkålen med händerna.
- Ta en stund till medveten närvaro när allt är i ugnen. Sträck ut ordentligt på rygg och armar. Svinga armarna fram och tillbaka och gör en mini-paus.
- Efter 30 minuter, ta ut sötpotatisen och blanda in grönkålen på plåten. Skär 200 g getost i bitar och hacka 2 dl hasselnötter och strö över. Sätt in i ugnen 5 minuter till.
- Känn efter att sötpotatisen är mjuk, så är det klart.