Läskande rabarber- och jordgubbssaft

Passa på att göra en god saft av rabarber och jordgubbar nu när det är säsong. Det växer så det knakar i min trädgård. Härligt! Både barn och vuxna gillar denna saft, kanske för att jag tillsätter vaniljsocker i saften. Det förhöjer rabarbersmaken! I receptet står olika mått på strösockret. Ni väljer själva om ni önskar en sötare saft eller inte. Njut av en kall rabarber- och jordgubbssaft under soliga sommardagar!

Tillagningstid: 45 minuter

45 minuter tillagning för 20 portioner

Ingredienser

 

 

 

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 200 g – 400 g jordgubbar
  • 1,5 liter vatten
  • 5 dl (eller 7 dl) strösocker
  • 1 rågad tsk vaniljsocker
  • Saft från en citron

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skär rabarbern och jordgubbarna i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter.
  2. Sila genom en silduk.
  3. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker, vaniljsocker och citronsaft. Rör om tills sockret har löst sig.
  4. Skumma av saften och låt svalna.
  5. Häll upp saften på flaskor. Denna sats ger ca 2 liter koncentrerad saft.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: