Ett lite festligt bröd för att piffa upp en soppa eller en sallad. Kanske inte det nyttigaste brödet, men väldigt gott.
Ingredienser
- 1 halvt paket / 200 g smördeg
- 1 ägg
- 1 msk sesamfrön
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär ut stänger av smördeg i långa remsor.
- Knäck och vispa ett ägg och pensla stängerna med ägget. Strö över 1 msk sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Servera till exempel till soppa eller sallad.
Vegetariska soppor – 10 mättande soppor

Att göra vegetariska soppor är inte så svårt. Men, att få dem att bli en mättande måltid kan vara en utmaning. “Vegetariska soppor” innehåller 10 recept på mättande soppor, alla lättlagade och nyttiga. För att alla ska kunna få i sig tillräckligt med protein, så följer det med ett extra recept på ett proteinrikt bröd. Och för din själ och hjärna finns det även mindfulness inbakat i varje recept. Recept som ingår:
- Borlottibönsoppa med persilja
- Klassisk linssoppa
- Linssoppa med kokosmjölk och ingefära
- Blomkålssoppa med purjolök och timjan
- Grön ärtsoppa med pepparrotskräm
- Pumpasoppa – halloweensoppan nummer ett!
- Jordärtskockssoppa med svamp – en höstvärmare
- 2-i-1 recept: Rostade grönsaker på sidan och höstig grönsakssoppa
- Grönkålsoppa med ägg
- Lyxig broccolisoppa med fetaost och hasselnötter
- + 1 extra recept: Proteinbröd med massor av frön
E-bok (pdf format) – 39 kr:
Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.
