Snabba, saftiga och väldigt mättande sconces. De är dessutom glutenfria.
Tillagningstid: 10 minuter förberedelse och 20 minuter i ugnen.
Näringsvärde en portion: 137 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 13 g (40 E%) | Fett 6 g (44 E%) | Protein 5 g (16 E%) |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 2 bananer, mogna
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk honung
- 8 muffinsfomar (eller klicka ut på plåt)
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer.
- Sätt 8 muffinsformar på en plåt eller lägg ett bakplåtspapper. Fördela smeten i formarna eller klicka ut i 8 högar.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Känn med en sticka. När stickan är torr är de klara.
- Ta en stund till medveten närvaro när de gräddar i ugnen. Kanske när du diskar. Gör det i lugnt tempo.