Saftiga scones med mandelmjöl och banan

Scones mandelmjöl, kokosmjöl bananSnabba, saftiga och väldigt mättande sconces. De är dessutom glutenfria.
Tillagningstid: 10 minuter förberedelse och 20 minuter i ugnen.
30 minuter tillagning för 8 portioner

Näringsvärde en portion: 137 kcal
Kolhydrater
13 g (40 E%)
Fett
6 g (44 E%)
Protein
5 g (16 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 bananer, mogna
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 8 muffinsfomar (eller klicka ut på plåt)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer.
  3. Sätt 8 muffinsformar på en plåt eller lägg ett bakplåtspapper. Fördela smeten i formarna eller klicka ut i 8 högar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Känn med en sticka. När stickan är torr är de klara.
  5. Ta en stund till medveten närvaro när de gräddar i ugnen. Kanske när du diskar. Gör det i lugnt tempo.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: