Matvete med russin, torkade aprikoser och salta mandlar

Mathavre med aprikos och mandlarMatvete med russin, torkade aprikoser och mandel är en bra rätt att ta med och laga på friluftskök, och ingredienserna håller länge för längre utflykter. Rätten är väldigt god att göra hemma också. Sött och salt och mjukt och knastrigt. Matvetet kan bytas ut mot t ex bulgur.
Portionsstorleken är 2 bra tilltagna portioner.
30 minuter tillagning för 2 portioner

 

 

Näringsvärde en portion: 777 kcal
Kolhydrater
114 g (58 E%)
Fett
28 g (32 E%)
Protein
18 g (10 E%)

IngredienserIngredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten lök
  • 1 msk olja
  • 2 dl matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl salta rostade mandlar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala och hacka 1 klyfta vitlök och 1 liten lök. Värm 1 msk olja i en gryta och bryn vitlöken och löken.
  2. Lägg till 2 dl matvete och ca 4 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk malen svartpeppar och 0,5 tsk chiliflakes. Koka i 15 minuter, eller enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Hacka 0,5 dl torkade aprikoser och hacka 1 dl mandlar grovt, så en mandel blir ca 3 delar. När det är 5 minuter kvar av koktiden, lägg i aprikoser, mandlar och 1 dl russin i grytan.
  4. Ät och njut med medveten närvaro. Har du lagat maten på ett stormkök så njut av att vara ute i naturen.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: