Quinoagröt med äpple och ingefära

quinoagrot-ingefara-sDen här gröten kokas av quinoaflingor, inte quinoafrön. Gröten har en lite bitter bismak och behöver mycket smaksättare som ingefära, kanel, kardemumma eller honung.
Quinoa är glutenfritt, så här är det fritt fram för glutenintoleranta att äta gröt.
10 minuter tillagning för 1 portion

IngredienserIngredienser

  • 1 äpple
  • 2 cm ingefära
  • 0,75 dl quinoaflingor
  • 3 dl vatten
  • 1 msk russin
  • 1 tsk honung (veganer kan använda sirap)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Riv 1 äpple och 2 cm ingefära.
  2. Lägg i en kastrull och blanda i de övriga ingredienserna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter och rör om ibland, innan det är klart.
  3. Alternativt kan gröten lagas i mikron. Då räcker det med 2 dl vatten, och mikra på full effekt i 4 minuter.
  4. Servera gärna med fruktsallad.
  5. Ta en liten stund att vara i medveten närvaro när du äter. Lukta på maten. Hur luktar den? Är det någon ingrediens som luktar mer än någon annan? Lägg märke till lukterna.
Näringsvärde baserat på 1 portion:
Kalorier: 302
Kolhydrater: 65 g
Fett: 3 g
Protein: 5 g

AtMerVegetariskt.se