Är du sugen på muffin men orkar varken handla eller baka, så kan det här vara en snabb lösning. Den är bakad i micron, så förvänta dej inte samma fina yta som man får när man bakar i ugn, men för att vara en snabbvariant så funkar den – det finns även en variation i receptet för ugnsbakning. Du kan byta ut kanel och blåbär mot kardemumma och hallon eller äppelskivor för variation.
Portioner: 1 jättestor muffins om du lagar i micro eller 9 små om du lagar i ugn
Näringsvärde en stor muffin: 549 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 44 g (33 E%) | Fett 34 g (57 E%) | Protein 14 g (10 E%) |
Näringsvärde för varje muffins vid nio mindre muffins: 196 kcal | ||
Kolhydrater 19 g (40 E%) | Fett 10 g (47 E%) | Protein 6 g (13 E%) |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
1 stor i micro | 9 små i ugn |
---|---|
|
|
Hur du lagar
- Om du lagar i ugn, sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa banan i en skål med en gaffel. Rör ner fiberhavregryn och ägg. Blanda. Hacka hasselnötter grovt. Rör ner alla ingredienser, förutom oljan i smeten om du lagar i micro, annars rör du ner den också.
- Om du lagar i micro: Smörj insidan av en liten skål med oljan. Häll i smeten.
Om du lagar i ugn: Häll smeten i 9 st muffinsformar i storleken som håller 1 dl styck. - Om micro: Micra ca 1,5 minuter på hög värme – beroende på hur stark värmen är på din micro. Vänd ut muffinsen och ät när d en svalnat något.
Om ugn: Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. - Medan du äter ta en stund till medveten närvaro. Tänk på 3 bra saker som hänt under dagen eller 3 bra saker som du planerat att göra. Njut av maten.