Kokos- o chokladkakor – utan mjölk och mjöl

Gluten och mjölkfria kakor med bananDe här gluten- och laktosfria kakorna är väldigt lättbakade. Med bara ett par ingredienser så vispar man ihop dem på ett nafs. Vill man så byter man ut chokladen mot torkad frukt för variation.
Tillagningstid: 40 minuter, inklusive 30 minuters paus.
40 minuter tillagning för 12 portioner

Näringsvärde en portion: 106 kcal
Kolhydrater
5 g (17 E%)
Fett
8 g (71 E%)
Protein
3 g (12 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 mogen banan
  • 2,5 dl riven kokos
  • 1 ägg
  • 25 g mörk choklad, minst 70%, gärna 85%, se upp så den inte innehåller gluten eller laktos!

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa 1 banan i en bunke och lägg i 2,5 dl riven kokos och 1 ägg. Blanda väl eller kör i en blender eller med en stavmixer till en slät massa.
  3. Hacka 25 g mörk choklad och rör ner.
  4. Lägg ut ett bakplåtspapper och forma 12 kakor. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
  5. Ta en liten stund till en avslappningsövning. Sitt rakt på en stol. Andas in genom näsan och fyll först magen sedan bröstkorgen med luft. Håll andan och räkna till 10. Andas ut genom munnen och släpp ut luften i bröstkorgen först och sedan magen. Upprepa 3 eller fler gånger.

AtMerVegetariskt.se