Knastriga chokladbollar med kakaonibs för lite crunch

chokladbollar med kakaonibsFikasugen? Kakaonibsbollar är raw food bollar med lite extra tuggmotstånd i. Chokladbollarna är lagade utan socker. Som sötning används istället dadlar.
30 minuter tillagning för 12 portioner

Näringsvärde en boll: 85 kcal
Kolhydrater
11 g (51 E%)
Fett
4 g (40 E%)
Protein
2 g (9 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 10 torkade dadlar
  • 1 dl / 50 g kakaonibs
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljessens (malen äkta vanilj)
  • 0,5 + 0,5 dl riven kokos

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka och kärna ur 10 torkade dadlar. Är de väldigt torra kan man lägga dem i några matskedar vatten innan.
  2. Blanda alla ingredienser utom 0,5 dl riven kokos i en skål och mixa med en stavmixer. Det är för lite innehåll för en mixer. Lägg eventuellt till 1-4 msk vatten beroende på hur torra dadlarna är. Det ska bli en ganska hård smet som går att rulla.
  3. Forma till 12 bollar och rulla i 0,5 dl riven kokos. Kyl innan servering eller förvara i frysen för framtiden.
  4. När du rullar bollarna ta en stund till medveten närvaro. Stressa inte, utan njut av att stå i köket och pyssla. Fokusera på det du gör och ha en mysig stund för dej själv eller med någon som är med och lagar..

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: