Fikasugen? Kakaonibsbollar är raw food bollar med lite extra tuggmotstånd i. Chokladbollarna är lagade utan socker. Som sötning används istället dadlar.
Näringsvärde en boll: 85 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 11 g (51 E%) | Fett 4 g (40 E%) | Protein 2 g (9 E%) |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 10 torkade dadlar
- 1 dl / 50 g kakaonibs
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljessens (malen äkta vanilj)
- 0,5 + 0,5 dl riven kokos
Hur du lagar
- Hacka och kärna ur 10 torkade dadlar. Är de väldigt torra kan man lägga dem i några matskedar vatten innan.
- Blanda alla ingredienser utom 0,5 dl riven kokos i en skål och mixa med en stavmixer. Det är för lite innehåll för en mixer. Lägg eventuellt till 1-4 msk vatten beroende på hur torra dadlarna är. Det ska bli en ganska hård smet som går att rulla.
- Forma till 12 bollar och rulla i 0,5 dl riven kokos. Kyl innan servering eller förvara i frysen för framtiden.
- När du rullar bollarna ta en stund till medveten närvaro. Stressa inte, utan njut av att stå i köket och pyssla. Fokusera på det du gör och ha en mysig stund för dej själv eller med någon som är med och lagar..