Klassisk linssoppa

klassisk linssoppaEn klassisk och matig linssoppa som kan ätas som den är eller mixas slät. Servera gärna med nybakat bröd.
Den här soppan går att frysa in och äta en annan dag.
Tillagningstid: 60 minuter, 15 minuter förberedelse och 45 minuter i grytan.
60 minuter tillagning för 5 portioner

Näringsvärde en portion: 273 kcal
Kolhydrater
36 g (53 E%)
Fett
8 g (26 E%)
Protein
14 g (21 E%)
+ 2 msk turkisk yoghurt innehåller: 78 kcal
Kolhydrater
3 g (15 E%)
Fett
6 g (70 E%)
Protein
3 g (15 E%)

IngredienserIngredienser

  • 2 lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 msk olja
  • 2,25 dl röda linser
  • 2 burkar / 800 g krossade tomater
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl mjölk, 1,5 % fett
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Serveras med:

  • Turkisk yoghurt eller crème fraîche
  • Klippt gräslök

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka 2 lökar och 2 klyftor vitlök. Bryn i en stor gryta i 1,5 msk olja.
  2. Lägg i 2,25 dl röda linser i grytan, 2 burkar krossade tomater och smula i 3 grönsaksbuljongtärningar. Tillsätt 9 dl vatten, 4 dl mjölk, 3 msk tomatpuré, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
  3. Låt soppan puttra i 45 minuter under lock. Rör om emellanåt.
  4. Ta en liten stund till att bli medveten om din omgivning. Sitt ned och koppla av. Ta några djupa lugna andetag och fokusera på dina andetag. In och ut. In och ut. Sakta och lugnt. När du känner dig lugn så kisa med ögonen och låt dem öppna sig sakta. Se dig omkring som om du aldrig förut sett rummet. Vila blicken på något föremål och notera det utan att döma det. Bara acceptera att det finns. Gå sedan vidare till nästa föremål. Ser du saker annorlunda?
  5. När soppan är klar kan du mixa den slät eller låta den vara som den är. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt eller crème fraîche och klippt gräslök.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: