Den här gröten riktigt “river” i magen. Massor av fibrer som kan hjälpa en trög mage eller hålla igång en frisk.
Ingredienser
- 0,5 dl kruskakli
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk russin
- 2,5 dl vatten
- 1 krm salt
Servera med:
- 2 msk äpplemos
- 1 msk lingonsylt
- 2 dl mjölk
Hur du lagar
- Blanda 0,5 dl kruskakli, 0,5 dl havregryn, 2 msk russin, 1 krm salt och 2,5 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 4-5 minuter.
- Alternativt kan du laga gröten i mikro på full effekt i 2 minuter. Använder du mikron räcker det med 2 dl vatten.
- Servera med äpplemos, lingonsylt och mjölk.
- Ta en liten stund till medveten närvaro och uppskatta att du tog dig tid att laga något från grunden med fräscha ingredienser. Tacka dig själv, din kropp tackar dig!
Kalorier: 145
Kolhydrater: 29 g
Fett: 5 g
Protein: 4 g
2 msk äpplemos, 1 msk lingonsylt och 2 dl mellanmjölk innehåller:
Kalorier: 164
Kolhydrater: 27 g
Fett: 3 g
Protein: 7 g
Vegetarisk vardagsmat – 10 lättlagade recept

“Vegetarisk vardagsmat – 10 lättlagade recept” innehåller en blandning av grytor, burgare och ugnsbakade rätter. Boken underlättar vardagspusslet och har även en rejäl dos mindfulness så att du kan få in lite lugn i din vardag. Med 10 lättlagade recept ska den göra det lätt att laga god och nyttig vegetarisk mat. Recept som ingår:
- Koriander- och kumminkryddade morotsbiffar
- Burgare på blandade bönor – i ugn
- Marias kesobiffar med kidneybönor, purjolök och persilja
- Falafel – vegetariska kikärtsbullar
- Söt och såsig auberginegryta
- Böngryta med äpple, morot och smak av senap
- Svart böngryta med aprikos och apelsin
- Gröna linser spetsat med rabarber, spenat och ingefära
- Spenatlasagne med keso och morötter
- Vegetarisk kålpudding med quorn
Om du är nybörjarvegetarian ger boken dig ett par grundrecept du kan basera din vegetariska matlagning på innan du experimenterar vidare, men det finns även mycket att hämta för en mer erfaren vegetarian.
E-bok (pdf format) – 39 kr:
Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.
