Det här är ett typiskt LCHF äggbröd, med få kolhydrater. Det har en knaprig konsistens och kanelen tar bort äggsmaken och omelettkänslan.
För att vara ett äggbröd är det helt ok, även om jag föredrar “vanligt” bröd.
Tillagningstid: 50 minuter, 5 minuter blanda, 30 minuter vänta och 15 minuter steka.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 msk matlagningsgrädde, 15 % fett
- 2 msk linfrön
- 1 msk pofibrer
- 1 tsk kanel
- 2 nypor havssalt
- 0,5 msk rapsolja
Till servering:
- 2 msk Philadelphia mjukost
Hur du lagar
- Vispa ihop 2 ägg och 2 msk matlagningsgrädde.
- Blanda de torra ingredienserna: 2 msk linfrön, 1 msk pofibrer, 1 tsk kanel och 2 nypor havssalt.
- Rör ihop allt och blanda väl.
- Låt smeten svälla i 30 minuter. Passa på att göra lite yoga.
- Sprid ut smeten i en stekpanna och grädda på svag värme i 10 minuter tills ytan har stelnat. Vänd och stek ytterligare 5 minuter på andra sidan.
- Låt brödet svalna och servera med Philadelphia mjukost.
1 bröd:
Kalorier: 354
Kolhydrater: 2 g
Fett: 31 g
Protein: 20 g
2 msk Philadelphia mjukost innehåller:
Kalorier: 75
Kolhydrater: 1 g
Fett: 7 g
Protein: 2 g
Kalorier: 354
Kolhydrater: 2 g
Fett: 31 g
Protein: 20 g
2 msk Philadelphia mjukost innehåller:
Kalorier: 75
Kolhydrater: 1 g
Fett: 7 g
Protein: 2 g