Hur du “återvinner” gårdagens mat och får mer tid över

MorotsplättarDen nyttigaste maten är förmodligen den du lagar själv. Restaurangmaten är ofta full av härdade fetter och kanske inte den bästa kvaliten på råvarorna. Att laga en fullvärdig måltid varje kväll tar tid – och tid är ju ofta en bristvara. Med lite planering och återvinning så kan du spara mycket tid.

Säg att du ska äta vegetariskt 3 kvällar.
Dag 1: Vegetariska burgare. Du lagar burgarna och Coleslaw, laga så mycket att det räcker till nästa dag. Du äter burgarna oc coleslawn med hamburgebröd som du köpt.

Dag 2: Rostade grönsaker. Ta till nu ordentligt med grönsaker så det blir över till nästa dag. Ät grönsakerna med burgarna och coleslaw från dagen innan.

rostade-gronsakerDag 3: Grönsakssoppa. Använd de rostade grönsakerna som blev över igår att göra en soppa på. Det här är inte vilken soppa som helst, den är absolut ljuvlig med den rostade sötpotatisen och löken. Vill du öka på proteinhalten kan du ta lite kesoplättar till efterrätt. Vill du kan du göra lite extra. Kesoplättarna är underbara att bara värma på och ha till frukost.

Fler exempel på att återvinna maten från igår är att du t ex kan göra chili eller sojafärs och nästa dag använder du den till att göra en lasagna eller annat.

Tror du förstår principen nu i alla fall. Det du lagar ena dagen kan du återanvända nästa dag i en ny måltid.
AtMerVegetariskt.se