Fullkornsscones med hasselnötter

Scones med fullkorn och hasselnötter GI sconesHälsosamma fullkornsscones som kan lagas hemma i ditt kök eller ute på vandringen på ett stormkök.
Tillagningstid: 30 minuter, inklusive 10 minuters paus.
30 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde två små scones: 593 kcal
Kolhydrater
64 g (40 E%)
Fett
34 g (47 E%)
Protein
21 g (13 E%)
*Andelen kolhydrater är låg och andelen fett hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.
+ 2 msk mjukost och 1 tsk marmelad: 98 kcal
Kolhydrater
6 g (25 E%)
Fett
7 g (66 E%)
Protein
2 g (9 E%)

IngredienserIngredienser

  • 0,5 dl / 25 g hasselnötter
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2,25 dl dinkelmjöl, fullkorn (eller vanligt mjöl)
  • 2 msk krossade linfrön
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10% fett
  • 1,5 msk smör

Servera med

  • 4 msk mjukost
  • 2 tsk marmelad

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Hacka 0,5 dl hasselnötter grovt, blanda alla torra ingredienser. Ska du ta med degen ut och laga på ett stormkök så blanda alla torra ingredienserna i en ganska stor påse, ca 5 liter.
  3. Fördela 1,5 msk smör i blandningen och rör sedan ner 1 dl turkisk yoghurt. Ska du baka ute så blanda smör och yoghurt i en annan påse.
  4. Knåda degen. Ute på fält rör du ner smöret och yoghurten i påsen med de torra ingredienserna, sen kan du knåda hela påsen.
  5. Dela degen och forma den till 4 ganska platta scones, det är alltid trevligt att nagga dem med en gaffel.
  6. Grädda i ugnen i ca 12 minuter. Bakar du på stormkök så ha låg värme och baka ett par minuter på varje sida.
  7. Ta en liten stund till medveten närvaro. Njut av din omgivning. Ta några långa djupa andetag och tänk på vad du har. Var tacksam för vad du har.
  8. Servera varje scone med 1 msk mjukost och 0,5 tsk marmelad eller annat valfritt pålägg.

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Fullkornsscones med hasselnötter”

Comments are closed.