Fruktgröt med selleri och ingefärakvarg

Fruktgröt med selleri och kvargFruktgröt, smoothie bowl eller fruktmos är vad man kan kalla en skål full av nyttigheter. Man kan ta vilka frukter man vill och mixa ihop, beroende på humör och säsong. Vill man lägga i en grönsak också så är just kiwi, äpple och selleri är en kombination som funkar bra. Kiwin kan man lägga i med skalet, det finns massa nyttigheter och fibrer i skalet, bara den är ekologisk. Kvargen är pepprad med ingefära för att få lite smak. Testa dej fram och se vilka kombinationer du gillar.
5 minuter tillagning för 1 portion

Näringsvärde en portion: 332 kcal
Kolhydrater
48 g (58 E%)
Fett
4 g (11 E%)
Protein
25 g (31 E%)
*Andelen fett är låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 äpple
  • 1 kiwi
  • 1 stjälk selleri
  • 1 dl blåbär (kan bytas mot björnbär, lingon, havtorn, vinbär eller andra bär)
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl kvarg, naturell, 0,5 % fett
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0,5 msk solrosfrön
  • 0,5 msk pumpakärnor

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Tärna 1 äpple, 1 kiwi med skalet på, 1 stjälk selleri och lägg i en mixerskål med 1 dl blåbär och 1 tsk kanel. Mixa till mos och lägg i en skål.
  2. Riv 1 tsk ingefära fint och blanda med 2 dl kvarg och lägg i skålen.
  3. Strö över 0,5 msk solrosfrön och 0,5 msk pumpakärnor.

AtMerVegetariskt.se