Frukt- och yoghurtglass på 10 minuter

Yoghurtglass med fruktEtt lite nyttigare alternativ till sockerfylld glass, men minst lika gott.
Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i frysen.
40 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 147 kcal
Kolhydrater
22 g (60 E%)
Fett
5 g (32 E%)
Protein
3 g (8 E%)
*Andelen protein är låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 st / 250 g bananer
  • 1 dl / 60 g frysta blåbär
  • 1 msk limejuice
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10% fett

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt. Frys en kvart eller halvtimme. Rör ett par gånger under frysningen. Klart.
  2. Kan varieriars med andra frukter.

AtMerVegetariskt.se