Den här grönsaks- och bönsoppan är mild i smaken och snabb att laga till. Servera gärna soppan med ett färskt vitlöksbröd.
Tillagningstid: 30 minuter, inklusive 10 minuters paus.
Näringsvärde en portion: 336 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 43 g (53 E%) | Fett 9 g (25 E%) | Protein 18 g (22 E%)* |
*Andelen protein är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. |
Ingredienser
- 1 röd lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 morötter
- 2 stjälkar selleri
- 1 msk tomatpuré
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk olja
- 2 dl hackad persilja
- 1 burk / 240 g borlottibönor
- 1 burk / 230 g stora vita bönor
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
Hur du lagar
- Hacka 1 röd lök, pressa 3 klyftor vitlök och fräs i 2 msk olja. Hacka 2 morötter och 2 stjälkar selleri och fräs med löken.
- Tillsätt 2 grönsaksbuljongtärningar, 6 dl vatten, 1 msk tomatpuré och 2 dl hackad persilja – men spara några blad till garneringen. Skölj bönorna och tillsätt 2/3 av bönorna i soppan. Spara resten.
- Koka upp och låt soppan puttra i 10 minuter.
- Ta en liten stund till en andningsövning. Sätt dig rak på en stol med fötterna stadigt i golvet. Blunda och känn andetaget. Hur rör sig bröstet och magen? Uppmärksamma alla rörelser din kropp gör vid andningen. Det kan vara svårt att fokusera på andningen och tankarna kommer och går. När du blir medveten om det, bara återgå till andningen igen. Jaga inte bort tankarna utan bara acceptera att de finns och återgå till andningen igen. Avsluta med några djupa andetag.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar. Tillsätt resten av bönorna och koka upp. Garnera med persilja innan det är dags att servera.