Blomkålspuré har en mild och krämig smak och passar till vegoburgare, sallader, halloumi, vegokorv och mycket mer. För dem som räknar kolhydrater så innehåller den här rätten få.
Näringsvärde en portion: 130 kcal | |||
---|---|---|---|
Kolhydrater 7 g (23 E%) | Fett 9 g (65 E%) | Protein 4 g (12 E%) | |
*Andelen fett är hög och kolhydrater låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud
- 2 morötter
- 1 dl crème fraîche, 34 % fett
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
Hur du lagar
- Rensa 1 blomkålshuvud och skär i bitar. Skala 2 morötter och skär i små bitar. Koka blomkålen och morötterna ca 10 minuter med 0,5 tsk salt tills de är mjuka.
- Ta en liten stund till medveten närvaro när grönsakerna kokar. Sätt dig på en stol och andas in och tänk ett, andas ut och tänk två, andas in och tänk tre andas ut och tänk fyra. Fortsätt så till tio och börja sedan om på ett igen. Upprepa några gånger.
- Häll av vattnet och rör ner 1 dl crème fraîche och 0,5 tsk peppar i grytan. Mixa slätt med en stavmixer. Serveras varmt till maten.