Test: Tandkräm EKO från dr. Organic

dr organic tandkräm med tea treeDr. Organic är ett brittiskt tandkrämsmärke – många märken verkar komma från Storbritannien. Smaken jag testade är dr. organic Tea Tree, som även innehåller aloe vera, isländsk mossa och kastanj. Tandkrämen känns fräsch och uppfriskande. Den är säger att den är ekologisk (men saknar riktig märkning), passar både veganer och vegetarianer, och de är emot testning på djur – men dock utan officiella märkningar. Den har blivit en favorit på badrumshyllan.

I kort: Fräsch och uppfriskande smak av citron, men saknar riktig märkning!

Produktnamn: dr. organic tea tree toothpaste

Betyg: 3/5

Krav/eko: Det som drar ner betyget är att de har “fuskmärkningar”, alltså ingen officiell märkning utan verkar ha gjort egna loggor som ska se ekologiska ut. Alltså har man ingen aning om det faktiskt är så – det tycker jag är vilseledande för konsumenten. Har en märkning “Bio-Activ”, “suitable for vegetarians & vegans” – som jag inte kan hitta någon officiell hemsida för – och de är emot testning på djur, men inte heller där hittar jag någon officiell märkning. Läs mer om märkningar. Hade de haft riktig märkning hade de fått 5/5.

Innehållsförteckning: Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice, Sorbitol, Hydrated silica, Hydroxyethylcellulose, Aroma, Sodium lauroyl sarcosinate, Menthol, Mentha piperita (Peppermint) oil, Melaleuca alternifolia (Tea tree) leaf oil, Cetraria islandica extract, Sodium monofluorophosphate, Escin, Xylitol, Aqua, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Limonene.

Pris: 56 kr/100 ml. Jämförpris: 560 kr/l.

Köp: Köp hellre något med riktig märkning…

AtMerVegetariskt.se