“Vabruari” är här. Så även förkylningarna. Att dricka mycket är bra, och att dricka varmt kan lindra onda halsar och ge lite komfort. Apelsin, ingefära och honung kan ge lite hjälp på vägen till tillfrisknande.
Tillagningstid: 5 minuter.
NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 60 KCAL | ||
---|---|---|
Kolhydrater 13 g (80 E%) | Fett 1 g (14 E%) | Protein 1 g (6 E%) |
*Andelen kolhydrater är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 1 cm färsk ingefära
- 1 apelsin eller 1 dl färskpressad apelsinjuice
- 1 tsk honung (veganer kan använda sirap istället)
Hur du lagar
- Skiva 1 cm färsk ingefära tunt. Lägg den i 1,5 dl vatten och koka upp. Häll i en kopp med 1 tsk honung. Rör så att honungen löser sig.
- Pressa 1 apelsin. Häll 1 dl apelsinjuice i koppen. Rör om och drick.
- När du dricker ta en liten stund att njuta av drycken och tänka på hur gott den gör dig. C-vitaminerna från apelsinen hjälper ditt immunförsvar. Ingefäran piggar upp och honungen lindrar onda halsar. Tänk att du blir stärkt.