Äpplen kan man laga året runt, men det är en speciellt bra sensommar eller höst efterrätt när äpplen är i säsong.
Tillagningstid: 20 minuter, inklusive en paus.
Näringsvärde en portion: 169 kcal | |||
---|---|---|---|
Kolhydrater 11 g (25 E%) | Fett 14 g (71 E%) | Protein 2 g (4 E%) | |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 2 äpplen
- 0.5 dl / 30 g mandel
- 50 g smör
- 2 tsk kanel
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär 2 äpplen tunt. Hacka 0.5 dl mandel fint.
- I en kastrull smält 50 g smör.
- Lägg äpplen i en ungsfast form, strö över mandel, 2 tsk kanel och häll över smöret.
- Grädda i ugnen i 12 minuter.
- Har du tid så ta en stund till medveten närvaro. Äpplen och kanel doftar något fantastiskt gott. Sätt dig bredvid ugnen och andas in dofterna. Njut av dem. Känn hur de förändras.
- Låt efterrätten svalna något innan du serverar. Servera gärna med glass.
1 thought on “Toscaäpplen – en lättlagad efterrätt i ugn”
Comments are closed.