Test: Barntandkräm EKO från Urtekram

Barntandkräm från urtekramUrtekram känner nog alla till som tittar efter kravodlade varor, de har en uppsjö av produkter och märket kommer från grannlandet dannmark. Tandkrämen har en smak av fänkål, eller lakrits som barnen förtjust upptäckte. Den har officiella kravmärkningar vilket också är ett plus. Basen i tandkrämen är kalk, och jag tyckte det gav en märklig bismak och det drar ner betyget något. Men, barnen gillade den.

I kort: Smak av fänkål (bra) och kalk (mindre bra).

Produktnamn: Urtekram children toothpaste organic

Betyg: 4/5

Krav/eko: Ja, märkt med Cosmos organic eco cert, Leaping Bunny och Vegan (från Vegan Society). Mer om eko-märkningar.

InnehållsförteckningNaturlig krita, vatten, glycerin**, polysackarider, myrra, fänkålsolja*. * = ekologisk. ** = tillverkad med användning av ekologiska råvaror.

Pris: 26 kr/75 ml. Jämförpris: 347 kr/l.

Köp: Bodystore.com, kan även hittas ibland i stora matbutiker.

AtMerVegetariskt.se

7 thoughts on “Test: Barntandkräm EKO från Urtekram”

  1. Hej, som tandsköterska är jag ju lite partisk men också påläst. Jag skulle inte rekomendera tandktäm utan fluor. Det är fluor som förhindrar och förebygger att man får karies/ hål i tänderna. Det finns mycket att läsa om detta både på nätet och på biblioteket. forskningen om fluor är stor och tandläkarkåren enad. Med vänlig hälsning, Hille

  2. Jag köpte också denna och barnen gillade den, men sen googlade jag och hittade att innan fluor introducerades så var det stort “barnhälso-problem” med hål i deras tänder. Sen kom fluor och vipps försvann problemet. Jag vågar inte ta bort flour från mina barns tandkräm. Har ni uppgifter om att denna tandkräm är lika bra för tänderna som de med fluor? Hoppas, för det vore bra.

Comments are closed.