Superlätt groddning

grodda alfalfafrönGroddar är fyllda av näring. Med groddar har du alltid vitaminer till hands. Men i affären kan de kosta en slant och inte alltid vara helt färska. Lösningen är att grodda själv. Det är superlätt och inga onödiga prylar behövs. Tänk bara på att bakterier gror lätt i fukt, så håll burken ren och skölj ofta.

Groddar alfalfa lätt
Blötlägg en halv matsked alfalfafrön minst 8 timmar eller över natten. En glasburk funkar bra, du behöver inte köpa några dyra groddningsstationer.
Skölj groddarna
Efter 8 timmar skölj fröna genom en tesil ett par gånger och lägg tillbaka dem i burken. Förvara burken i ett mörkt skafferi. Skölj groddarna morgon och kväll.
Efter ett par dagar är groddarna färdiga
Efter ett par dagar har du färdiga groddar att äta. Vill du de ska bli lite gröna kan du ta fram dem. Annars kan du fortsätta förvara dem i skafferiet och skölja dem morgon och kväll. Ät dem inom 2-3 dagar. Kan inte vara så mycket lättare?

AtMerVegetariskt.se