Sockerfria ekologiska måltidsbars och energy bars

Energy bars måltidsbarer utan socker ekologiskaMåltidsbars gör man lätt själv, men om man inte har tid, lust eller ork att laga egna måltidsbars – som är väldigt bra att ha med som ett snabbt mellis – så finns det en uppsjö att välja mellan på marknaden.

Personligen vill jag gärna ha de utan socker, men det tar tid att stå och läsa i affären på alla innehållsförteckningar, så här är de jag hittat. Hör gärna av er om ni har egna favoriter! När jag skriver “utan socker” så menar jag inte fruktsocker, som t ex dadlar och russin. De måltidsbars jag inte tagit med här innehåller sötningsmedel, söt strö, stevia, glukossirap, agavesirap, råmaltsirap, inverterad sockersirap, rårörssocker och annat som känns rätt onödigt att stoppa i sig. (Om ni undrar så har jag inte betalt för att tipsa om produkter, jag har inte betalt alls, jag skriver för att det är ett intresse!)

måltidsbar Sötad med… Innehållsförteckning
Lovechock energy bars
Lovechock Torkad frukt. Inte lika mycket som många tenderar att ha. Cacao mass, cacaobutter, dried coconut blossom nectar, dried figs (12%), almonds (11%), raisins, lucuma powder, maca powder, aniseed, bourbon vanilla, cinnamon powder, sea salt. Chocolate part contains: minimum 80% cacao solids.
Roobar kokos
Roobar Dadlar Dadlar, torkad kokos (22%), chiafrön (8%), nyponpulver, citronolja.
Raw Bite cashew energy bar
Raw Bite Dadlar Dadlar (52%), cashewnötter (48%).
Planet organic chia bar
Planet organic Dadlar Dadlar, cashewsmör, cashewnötter, hampaprotein, Korngräspulver, limepulver, alfaalfagroddar.
MadeGood måltidsbar ekologisk
MadeGood Dadlar och russin Dadlar, russin, mandel, kokos, sesamfrön, blåbär (blåbär, äppeljuicekoncentrat, solrosolja) chiafrön, hallon, tapiokamjöl, havssalt, hallonarom.
Get raw nut bar
Get Raw Dadlar Dadlar, mandlar, cashewnötter, hasselnötter, raw mesquitepulver, raw agavenektar (3%), raw carobpulver, raw vaniljpulver, himalayasalt.
Smiling energy bar torkad frukt
Smiling Dadlar och torkad frukt Dadlar, cashewnötter, torkad mango, havregryn, vatten.
Vitaprana raw bar berry
Vitaprana Dadlar Dadlar, mandlar, cashewnötter, hallon, blåbär.
Risenta ekologiska kokosbollar
Risenta Dadlar Dadlar, kokos (2%)

De flesta tillverkarna har så klart fler än en smak, men jag lägger bara upp en eftersom sötningsmetoden är densamma för deras produkter. De ekologiska måltidsbarerna som inte är med på den här listan för att de använder socker eller sockersubstitut som jag tittat på är: , Bounce (rårismaltsirap), Paelo crunch (agavesirap) och Taste of nature (agavesirap). Sen finns det ju en uppsjö till av icke-ekologiska måltidsbarer med socker och annat, men det är inget för mej (och dej hoppas jag!).

För dej som gillar att göra egna bars, här finns ett par recept på sockerfria måltidsbarer att testa. Det är snabbt, enkelt och ganska mycket billigare! 🙂
AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: