Sega morotssnittar

Nu när det är höst och skördedags brukar jag göra dessa sega och goda morotssnittar. Kanske har du odlat morötter i en pallkrage eller på friland? Ut och plocka in några morötter och gör dessa försvinnande goda snittar. Hemma hos oss tar de slut på ett par dagar! ?

Vill du göra det enkelt för dig så kan du lägga alla ingredienser i en matberedare och blanda tills du får en smidig deg, som du kan rulla längder av.

Tillagningstid: 30 minuter + 10 minuter gräddningstid

40 minuter tillagning för 30 portioner

Ingredienser

 

 

 

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovt rivna morötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma 

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg i alla ingredienser i en bunke och vispa ihop med en elvisp med degkrokarna.
  3. Rulla ut 4 längder på en bakplåt med bakplåtspapper och platta till.
  4. Dra en gaffel längs med längderna för att få ett mönster.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Ta ut bakplåten och skär sneda snitt medan de fortfarande är varma.
  7. Njut av härligt sega morotssnittar!

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: