Nu när det är höst och skördedags brukar jag göra dessa sega och goda morotssnittar. Kanske har du odlat morötter i en pallkrage eller på friland? Ut och plocka in några morötter och gör dessa försvinnande goda snittar. Hemma hos oss tar de slut på ett par dagar! ?
Vill du göra det enkelt för dig så kan du lägga alla ingredienser i en matberedare och blanda tills du får en smidig deg, som du kan rulla längder av.
Tillagningstid: 30 minuter + 10 minuter gräddningstid
Ingredienser
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl grovt rivna morötter
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg i alla ingredienser i en bunke och vispa ihop med en elvisp med degkrokarna.
- Rulla ut 4 längder på en bakplåt med bakplåtspapper och platta till.
- Dra en gaffel längs med längderna för att få ett mönster.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Ta ut bakplåten och skär sneda snitt medan de fortfarande är varma.
- Njut av härligt sega morotssnittar!