Hur många gram protein ska en vegetarian äta varje dag?

Ägg, 6 gram proteinDen ständiga frågan om hur du får i sig tillräckligt med protein om du är vegetarian är på tapeten. Här finns svar.

Hur många kalorier du bör äta per dag för att behålla den vikt du har beror på din ålder, din nuvarande vikt eller storlek, hur lång du är, ditt kön och hur mycket du rör dig varje dag.
I Storbritannien är det rekommenderade kaloriintaget för en kvinna är 2 000 kalorier, och i USA rekommendationen är 2200 kalorier per dag. Det finns massor av verktyg på internet för att räkna ut detta, här är en räknare för att räkna ut sitt dagliga kaloriintag.

För att hålla det enkelt att vi ska anta att du behöver 2000 kalorier per dag. De dagliga rekommendationer är att 10-20% av detta ska vara protein. Så, låt oss räkna på 15%. 2000 kalorier x 0,15 = 300 kalorier som bör vara protein. 1 gram protein innehåller 4 kalorier. 300 kalorier / 4 = 75 g protein.

Så, om du behöver 2000 kalorier per dag, så ska du se till att du äter 75 g protein varje dag. Nästa fråga är, hur gör du det? Jo, du äter mat som innehåller protein så klart. Här är några exempel:

  • 1 mellanstort ägg innehåller 6 gram protein
  • 50 g cashewnötter innehåller 9 gram protein (men de innehåller också 22 gram fett!)
  • 1 deciliter kidneybönor innehåller 8 gram protein
  • 1 deciliter mellanmjölk innehåller 3 gram protein
  • 1 skiva cheddarost innehåller 7 gram protein
  • 1 deciliter kokta linser innehåller 8 gram protein
  • 1 skiva fullkornsbröd innehåller 3 gram protein
  • 1 deciliter keso innehåller 12 gram protein

Så, som du kan se, lägg till några proteinrika livsmedel till varje måltid och du kommer att äta rätt mängd protein. Sen kommer följdfrågan… behöver du äta ännu mer protein om du tränar? De flesta källor hävdar att du bara behöver öka din proteinmängd om du tränar riktigt hård styrketräning eller tränar på elitnivå. För att sammanfatta det hela; ät vanlig nyttig mat och lägga till något proteinrikt till varje måltid, så får du i dig det du behöver.
AtMerVegetariskt.se

2 thoughts on “Hur många gram protein ska en vegetarian äta varje dag?”

Comments are closed.