Sötade med banan och fyllda med jordnötssmör är de här frukostbröden en guldkant på helgfrukosten. Vill man bara sätta dem i ugnen på morgonen så kan man förbereda allt kvällen innan.
Tillagningstid: 40 minuter, inklusive 25 minuter i ugn.
Portionsstorlek: 10 små bröd, lagom till 3-5 personer.
Näringsvärde ett bröd: 137 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 18 g (51 E%) | Fett 6 g (36 E%) | Protein 5 g (13 E%) |
Ingredienser
- 2 mogna bananer, gärna så mogna att de har svarta prickar
- 1 dl osötat jordnötssmör, gärna med bitar i “crunchy”
- 3 dl osötad musli
- 1,5 dl blåbär
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa 2 bananer i en skål. Rör ner 1 dl jordnötssmör och 3 dl musli. Blanda.
- Vänd ner 1,5 dl blåbär.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma till 10 st bröd. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, tills de är fasta. Låt dem svalna och ät som de är eller med smör och ost.
- När bröden är i ugnen ta en stund till medveten närvaro. Gör en kopp te, sitt på en stol och gör inget annat än drick te och titta ut genom fönstret. Låt tankarna vandra och ha en skön avslappnande stund.