Ingefärskakor med havre och banan

Ingefära och havrekakor grova kakorKakor behöver inte vara laddade med socker och onyttigheter. De kan smaka gott ändå. Det är grova kakor och har ungefär samma ingredienser som havregrynsgröt, kryddade med en rejäl dos ingefära.Kakorna är inte så söta så vill man kan man lägga till en tesked agavesirap eller honung. Är man inte så förtjust i ingefära kan man ta mindre, eller ta bort den helt. Älskar man ingefära så använd helst färsk, mycket godare än torkad! Russin kan bytas ut mot någon annan torkad frukt. Kakorna är toppen att ha med på utflykt.
Tillagningstid: 30 minuter, inklusive en paus.
30 minuter tillagning för 8 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 65 KCAL
Kolhydrater
9 g (57 E%)
Fett
2 g (28 E%)
Protein
2 g (15 E%)

IngredienserIngredienser

  • 1 mogen banan
  • 0,5 dl russin
  • 3 cm färsk ingefära eller 1 tsk torkad malen
  • 1 ägg
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 msk riven kokos
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 krm vaniljessens eller vaniljpulver eller malen vaniljstång
  • 1 krm kanel

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa 1 banan i en skål. Hacka 0,5 dl russin. Riv 3 cm färsk ingefära fint.
  3. Blanda alla ingredienser i skålen till en smet.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma 8 ganska platta kakor. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Ta en liten stund till medveten närvaro. Bara sitt på en stol. Gör ingenting. Observera vilka tankar som kommer och går. Låt dem komma och gå. Bara ta det väldigt lugnt några minuter.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: