Grönkål = supernyttigt. Vitlkål = Supernyttig. Gulbetor = Supernyttigt. Fetaost = Supergott. Plus lite citron. Bra kombo alltså. Ät som lunch eller laga som en sidosallad.
Tillagningstid: 60 minuter, inklusive 40 minuter koktid på gulbetorna.
Ingredienser
- 4 gulbetor
- 100 gram grönkål
- 100 gram vitkål
- 1 msk olja
- 0,5 msk citron
- 150 gram fetaost
Hur du lagar
- Koka 4 gulbetor och skala. Koktiden är ca 40 minuter, men kan variera beroende på storlek.
- Passa på att ta en stund till medveten närvaro och njut i stillhet av en kopp te.
- Rensa och hacka grönkål i större bitar, strimla vitkål. Lägg i stekpanna och stek med 1 msk olja tills mjuka.
- Häll över 0,5 msk citron i pannan och rör om. Smula över 150 gram fetaost. Ät direkt.
- Hacka en liten lök, och hacka 0,75 dl russin.
- Går att spara till matlåda nästa dag, men spara då gärna fetaosten separat.
Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter

Ibland kan det vara svårt att få tiden att räcka till. “Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter” innehåller 10 lättlagade och nyttiga vegetariska recept som innehåller tillräckligt med protein för vegetarianer. Alla tar under en halvtimme att laga – snabb vardagsmat ger mer tid över för annat, till exempel att ta det lite lugnt, därför är boken även packad med mindfulnessövningar. Recept som ingår:
- Majsbiffar med bönor och pepparrot
- Fetaostburgare med pesto och spenat
- Snabb pastarätt med bönor
- Stekt “råkostsallad” med bönor och quinoa
- Rotsellerisallad med linser och spenat
- Ljummen sallad med linser, pistaschnötter, vindruvor och fetaost
- Färgglad stirfry
- Skafferi-chili – vegetarisk och färdig på en kvart
- Chili con sojafärs – och mycket bönor
- Mathavre med linser och halloumi
E-bok (pdf format) – 39 kr:
Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.
